Bilder

Skapa unika familjefotografier

Inget förevigar stunden och fångar känslan såsom ett familjefotografi kan göra. Varje årstid har sin egen charm och skapar unika miljöer för ett familjefoto. Sommaren bjuder inte bara på tillfälle att vara utomhus och uppleva campingliv och massa annat kul. Det är även en utmärkt säsong för att ta vackra familjefotografier ute i det fria. I samband med det fina varma vädret skapas ett utmärkt tillfälle för att föreviga familjen tillsammans på bild. Oavsett om ni vill ta hjälp av en professionell fotograf, eller väljer att ta ert familjefotografi själva, är det värt att ha några saker i åtanke när ni tar ert foto.

Överväg bakgrunden noga. Beroende på säsong bjuder naturen på olika bakgrunder i olika färgsättningar. Här ges tillfälle att vara kreativ. Dock är det alltid bra att försöka få en lugn och rogivande bakgrund som är städad och inte rör på sig allt för mycket. På så sätt ligger fokus på familjen som fotograferas. Noga vald bakgrund är ett gott komplement till en ny familjebild att sätta på väggen eller i familjealbumet.

Glöm inte att le. Ett familjefotografi blir så mycket mer inbjudande om alla i familjen är glada. Boka därför in era tandläkarbesök på distriktstandvarden.se innan fototillfället. Många barn skulle förmodligen välja att slippa ett tandläkarbesök när det kan vara skrämmande. Tandläkarskräck är något som är förhållandevis vanligt bland yngre barn, men det går att överkomma. Vuxna kämpar även de ibland med tandläkarskräck. Du hittar några tips här för att minska den rädslan. Med rena tänder och ett bländande leende blir familjefotot så mycket roligare att titta på.

Tänk även på ljuset. Rätt ljussättning är extremt viktigt för att ta ett fint familjefoto. Att välja rätt tid på dagen är därför viktigt om fotograferingen sker utomhus. Ljuset får inte vara för skarpt eller för svagt. Vid utomhusfotografering är det även viktigt att inte ta fotografiet direkt mot solen. Det är även viktigt att fotomodellerna inte har solen i ögonen. Var därför uppmärksam på var solen är belägen och var skuggorna faller. Rätt ljus gör snabbt en bild mer levande.

Har ni småbarn? Barn i förskoleålder har ofta svårt att sitta stilla och vill ofta inte posera i stela positioner framför en kamera. Låt då barnen vara barn. Låt de leka framför kameran och se vart det leder. Ofta är det de bästa bilderna som skapas under spontana stunder. Ett bra fototillfälle är svårt att tvinga fram med barn. Låt de därför vara spontana.

Sist men inte minst, tänk på att ha kul. En familj som har roligt tillsammans blir även roligare på bild. Var inte rädd för att vara lite galen och prova olika saker. Prova er fram med olika positioner och vinklar. Våga vara kreativ! Det är ofta dessa bilder som är lite extra roliga att titta på. Glöm heller inte bort att visa era vackra vita leenden på bästa sätt.