Foto

Så inreder du med tapeter och fotografier

Att välja tapeter kan vara svårt och om du väljer en mönstrad tapet kan det bli knepigt med vilka fotografier som passar på väggen när den nya tapeten sitter på plats. Om du letar tapeter ska du kika in hos https://www.familjetapeter.se/ och titta på deras fantastiska sortiment av tapeter. En mönstrad tapet kan göra rummet mer ombonat och gemytligt och binder du samman tapeten med den övriga inredningen kan det bli pricken över i:et. Att inreda med bilder kan vara ett bra sätt att förstärka känslan som rummet ska förmedla och tavlor är även hemtrevligt.

Bilder med diffusa motiv

På en tapet med mycket mönster passar bilder med diffusa motiv och som inte innehåller jättemånga detaljer. Om motivet på bilden går i samma ton som tapeten skapas det ett lugnare intryck.

Arbeta med kontraster mellan tapet och motiv

Du kan också jobba med kontraster mellan tapeten och bilden. Exempelvis kan du välja en ljus tapet som har mycket mönster och små detaljer och då sätta upp ett mörkt motiv. Det som händer är att bilden poppar ut från väggen och det ger ett genomtänkt intryck. Det gör inget att en bild innehåller många detaljer bara det finns luft i bilden kring motivet. Det är det som gör att det fungerar mot en detaljrik tapet. Du kan också testa att använda en rund ram istället för en vanlig fyrkantig.

Tavelvägg på mönstrad tapet

Om du vill ha en tavelvägg på en mönstrad detaljrik tapet kan du satsa på svartvita motiv. Då konkurrerar inte färgerna i bilderna med varandra eller med färgerna i tapeten. Även här kan det vara bra att tänka på att det ska finnas luft i bilden. Du kan skapa luft med passepartout om du inte har luftiga motiv. Du behöver dock inte göra en hel tavelvägg utan du kan sätta upp två bilder på en mönstrad tapet med samma tänk som för tavelväggen. Du kan även jobba med kontraster mellan det två bilderna. Försök få till att den ena bilden poppar och den andra skapar ett lugn.