Inredning

Inred med dina bilder

Vi vill alla kunna sätta våra unika personliga prägel på vårt hem genom olika typer av inredning och dekoration. Allt vi väljer från soffor och sängar till gardiner och posters säger någonting om vilka vi är. Något av det absolut mest personliga vi kan göra för oss själva är att använda våra favoritbilder som inredning. Detta är också en väldigt uppskattad present. Det finns idag massor av alternativ på vad man kan göra med sina digitala bilder. Det finns inte längre någon anledning till att låta bilderna samla damm i en mapp på datorn.

 

Genom ett par enkla knapptryck kan man idag få sina bilder som fantastiska tavlor på canvas, kalendrar, fotoböcker och hela fototapeter. Det är perfekta produkter för att minnas trevliga stunder från bröllop, semestrar och andra viktiga händelser.

 

Canvas
Inred med dina bilder 1Canvas är egentligen samma som en konstnärsduk. Duken är behandlad och sträckt över en träram. Canvasdukar finns i både bomull eller linne, men det förekommer även blandningar av de båda materialen. En canvasduk av linne har en fördel att den inte släpper ifrån sig något damm. Dock har detta ingen större betydelse när det handlar om att trycka på duken istället för att måla.

 

Genom att trycka upp foton på en canvasduk så får fotot en helt annan känsla än på vanligt fotopapper. Eftersom en duk inte har samma glatta yta som ett papper så får man ett helt annat djup i färgerna än vad man kan få på ett vanligt papper. Känslan blir mer sofistikerad med canvas än med fotopapper och tavlan känns som en riktig målning. Canvas gör helt enkelt tavlan mer levande.

 

Fototapet
Ett annat sätt att njuta av dina bilder är att trycka upp en favoritbild på en fototapet. Tapeten måttbeställs och kan bli en riktigt vacker fondvägg. Den vanligaste fototapeten är tillverkad av non-woven som är ett formstabilt och slitstarkt material. Limmet appliceras direkt på väggen och sedan är det bara att montera upp de numrerade våderna kant i kant.

 

Det går även att beställa fototapeter som är självhäftande och därför inte kräver något tapetlim. Detta gör att den är enkel att ta ner och lämnar inga spår efter sig. Det kan vara att föredra i hyreslägenheter eftersom man då slipper återställa väggen. Den går enkelt att fästa på flera material och både inom- och utomhus. Det viktigaste är att ytan är slät och ren.