Inredning

Trycka fotografier på kläder

Att trycka dina egna bilder på t-shirts eller tröjor kan vara ett roligt sätt att fräscha upp dina gamla kläder. Det är också en perfekt present som är både personlig och kreativ samtidigt som det är ganska enkelt att genomföra. Med bara några få material så är jobbet i princip gjort – du kan införskaffa en skrivare och ett strykjärn i närmaste pappershandel eller leta i gömmorna. Antingen kan du använda dina egna tagna foton, eller använda bilder från andra fotografer som du hittar online. Se bara till att du inte stjäl någon annans konst och kontrollera upphovsrättslagen innan du väjer att trycka bilder.

 

Gör dina kläder personliga och snygga

eligusphoto.comAtt trycka dina egna motiv på t-shirt är en ganska enkel affär. Vill du ha en bild på ett klädesplagg behöver du bara investera i transferpapper från närmaste pappersbutik och själva t-shirten. En bläckstråleskrivare och ett strykjärn kommer också behövas, skrivaren kan du hitta på biblioteket och ett strykjärn brukar finnas någonstans i de flesta hushåll. Skriv ut bilden på transferpapperet och placera sedan den klistriga sidan mot t-shirten. Se till att du skrivit ut bilden på rätt sida och inte spegelvänt. Stryk med strykjärnet på högsta temperatur utan ånga och se till att underlaget är hårt, exempelvis ett golv skyddat av en handduk. När bilden fastnat helt kan du försiktigt lyfta bort papperet, och vips så är motivet överfört på t-shirten. Vill du göra många t-shirt tryck med samma motiv behöver du bara fler transferpapper, eller välj den lata vägen och beställ hos ett proffsigt tryckeri. Det finns mängder av inspiration och gör-det-själv-idéer på internet.

Utveckla din egna design och stil

Det finns mängder av sätt att göra dina kläder personliga och hitta din egna stil. Stora designers börjar ofta sin kreativa karriär på en låg skala med att förändra sina redan använda kläder till att se nya och moderna ut. Med lite fantasi kan du klippa, sy om och sy till, blanda olika material och färger från din nuvarande garderob. Kombinera två tröjor du inte använder, var inte rädd att ta sönder och sy ihop igen. Lägg till pärlor eller broderier eller sy in vackra små stenar som dekoration. Tänk på olika sätt att sy ihop plagget, sömmar på utsidan, av olika färg, knappar eller blixtlås, skärp eller snöre? När du själv testar och tar ut svängarna kommer du också lära dig mer om hantverket och kunna hitta en designstil som påminner om din personlighet. Du behöver inte vara ett proffs för att vara kreativ med din stil, bara våga ta ut svängarna och uppfinn nya möjligheter.