Foto

Fotograferingsmisstag att undvika

Att komma igång med fotografering är väldigt roligt, men alla är vi barn i början och det betyder också att det är lätt att begå en hel del misstag. Att fotografera är i sig något som till och med en treåring kan klara av. Det är trots allt bara att trycka på knappen. Vill man däremot ha en riktigt snygg och bra bild som ser professionell ut krävs det lite mer än så. Förutom kunskap behöver du också se till att ha rätt utrustning. Är du företagare kan du ansöka om ett företagslån från https://qred.com/se/, för att använda dig av detta om du vill köpa en riktigt bra kamera.

Här nedan kan du läsa om de vanligaste misstagen som människor gör när de kommit igång med fotografering. Genom att veta vad du inte ska göra är det lättare att få perfekta bilder.

De vanligaste misstagen

Du redigerar för mycket

Om man har lyckats ta en riktigt fin bild är det lätt att man börjar redigera med alla möjliga typer av verktyg och filter. Här är det dock viktigt att se upp! Det kan mycket väl vara så att din redigering blir helt fel och att bilden nu har blivit för skarp. Originalet kommer du aldrig att få tillbaka igen. Se därför till att du gör en kopia som du kan redigera. På så sätt behåller du alltid originalversionen.

Du placerar människors ansikten mitt i bilden

Det här är ett väldigt vanligt misstag. Du ser till att personens ansikte hamnar mitt i bilden, vilket betyder att du får med överdrivet mycket himmel, men inga fötter alls. Efter att du har fokuserat bilden kan det därför vara en god idé att försöka vinkla ner kameran lite. Försök se till att du får med hela personens kropp.

Kall utrustning i varmt rum

Det här är ett stort misstag som många inte ens tänker på att de gör. Om du har varit ute och fotograferat i kylan, vilket har gjort att din utrustning har blivit mycket kall, bör du undvika att gå in med kameran på en gång. Risken är stor att kondens kommer att bildas på kameran och detta kan i sin tur leda till att komponenterna korroderar. Det kan i sin tur se till så att din kamera går sönder eller att livslängden åtminstone förkortas. Ett bra knep är att lägga ditt minneskort i en bra och tät plastpåse innan du kliver innanför dörren.

Det här är bara några av de misstag som nybörjarfotografer gör. På internet kan du hitta guider som hjälper dig hur du ska tänka om du vill fotografera natur, människor eller kanske djur. Guider är superbra att använda sig av, men försök att inte lyssna på vartenda råd. De flesta är bara riktlinjer.